اکسیژن
اطلاع رسانی، آموزش و فرهنگ سازی برای دستیابی به هوای پاک در کشور

سازمان بهداشت جهانی آلودگی هوا را مهمترین عامل محیطی مرگ در جهان معرفی کرده؛درعین حال نام چهار شهر ایران از جمله اهواز در فهرست 10 شهر آلوده دنیا قرار دارد.

ایرنا - این وقایع و بسیاری از چالش های زیست محیطی دیگر از جمله دلایلی بود تا دولت یازدهم رویکرد تولید و عرضه سوخت پاک را در فهرست اولویت های اجرایی سال 93 قرار دهد. نخستین اقدام در این مسیر حذف سوخت پتروشیمی از گردونه توزیع بود.

آلودگی هوا یکی از معضلات اصلی کشورها است که ایران نیز از آن مستثنی نیست، صنعتی شدن کشورها از یک سو زندگی راحتی را برای انسان ها به ارمغان آورد اما از سوی دیگر آثار زیانباری بر محیط زیست که یکی از مولفه های اصلی برای زندگی انسان است، به جای گذاشته است.

آلودگی هوا یکی از این پیامدهایی است که بیشتر کلان شهرهای دنیا از جمله ایران را درگیر کرده است، بر این اساس سه سال پیش سازمان بهداشت جهانی ایران را هشتمین کشور آلوده جهان و اهواز را آلوده ترین شهر جهان نامیده است.

آلودگی هوا در بین 10 خطری که سلامت بشر را در سطح جهانی تهدید می کند قرار گرفته و سازمان بهداشت جهانی آلودگی هوا را با سالانه هفت میلیون مورد مرگ مرتبط می داند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 19 اسفند 1393برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

 سایت خبری رادیو صدای آلمان (دویچه وله) نوشت: سازمان بهداشت جهانی آلودگی هوا را جدی ترین خطر برای سلامت انسان می داند و می گوید؛' با افزایش ذرات معلق در هوا آمار تولد نوزادان کم وزن و مرگ در پی بیماریهای تنفسی، قلب و عروق افزایش پیدا می کند.

به گزارش ایرنا، در ادامه گزارش دویچه وله آمده است: آلودگی هوا به ویژه در کشورهای درحال توسعه آسیایی به معضلی جدی برای سلامت مردم تبدیل شده است.

برای مثال، بیماریهای قلب و عروق، برونشیت، سردرد، حالت تهوع از پیامد های ناشی از آلودگی هوا شناخته می شوند. سازمان بهداشت جهانی بهار سال 1393 اعلام کرد از هر هشت مورد مرگ در جهان یک مورد به دلیل آلودگی هوا روی می دهد.

کارشناسان این سازمان، هوای آلوده را بزرگترین منبع خطر برای سلامت انسان ارزیابی می کنند. آنها پس از بررسی اطلاعات ثبت شده در سال 2012 میلادی به این نتیجه رسیدند که مرگ ناشی از آلودگی هوا اغلب در کشور های فقیر به ویژه در جنوب و شرق آسیا ثبت شده است.

سه چهارم موارد ثبت شده مرگ در چین و هند به دلیل تنفس دود مه بوده است. در آمریکا و اروپا آلودگی هوا بیماری هایی را در پی داشته است که به مرگ بیمار منتهی شده اند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 25 بهمن 1393برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

مدیر مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی استان اصفهان گفت: بر اثر بی‌احتیاطی در استفاده از وسایل گرمایشی سه نفر در اصفهان فوت و چهار نفر راهی بیمارستان شدند.

عصر ایران - غفور راستین در گفت‌وگو با فارس در اصفهان با اشاره به چهار حادثه مسمومیت با گاز مونوکسید کربن طی 48 ساعت گذشته اظهار کرد: روز سه‌شنبه هفته جاری ساعت 21 و 40 دقیقه شب گزارشی از یک حادثه گاز‌گرفتگی واقع در خیابان باغ‌ دریاچه به اتاق فرمان شهرستان گزارش شد که یک واحد امداد پیش‌بیمارستانی به همراه دو تکنسین اعزام و با بدن نیمه جان یک زن 35 ساله و یک مرد 40 ساله مواجه شدند که پس از بررسی مشخص شد بر اثر گاز‌گرفتگی مرد فوت کرده اما زن زنده است که به بیمارستان الزهراء (س) منتقل شد.

وی افزود: در حادثه‌ای دیگر روز گذشته ساعت 10 و 16 دقیقه از شهر نجف‌آباد به اتاق فرمان نجف‌آباد گزارش و یک کد اعزام شد که در این حادثه که بر اثر نشت بخاری صورت گرفته بود یک مرد 26 ساله مصدوم و زن 22 ساله فوت کرده بود.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 12 دی 1393برچسب:گاز گرفتگی,اصفهان,مونوکسید کربن, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

مسوول ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت ملی گاز ایران گفت: بیش از 76 درصد مرگ های خاموش کشور بر اثر عدم تعبیه مناسب دودکش و یا استفاده از دودکش های نامناسب اتفاق می افتند.

 'محمدرضا یوسفی پور' روز چهارشنبه درگفت وگو با ایرنا با اشاره به افزایش حوادث ناشی از گاز گرفتگی درکشور گفت: عدم تهویه مناسب با سهم 13 درصدی، استفاده از وسایل پخت و پز برای گرم کردن محیط با سهم سه درصدی و نقص وسایل گرمایشی با سهم 1.5 درصدی دیگر عوامل بروز مرگ های خاموش در کشور هستند.

وی، عدم نصب اصولی دودکش، نشتی به علت عدم چفت شدن لوله های دودکش یا موضوع 'دودبند نبودن'، استفاده از دودکش های غیر استاندارد، عدم نصب کلاهک H برروی خروجی دودکش ها، فقدان و عدم نصب دودکش در وسایل گاز سوز، به کارگیری جنس نامناسب، عدم رعایت قطر متناسب لوله های دودکش، مسدود بودن مجاری دودکش، استفاده ازبخاری بدون دودکش در اتاق خواب و استفاده از دودکش مشترک برای چند وسیله گازسوز را از جمله مواردی دانست که موجب بروز حادثه در این زمینه می شوند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 26 آذر 1393برچسب:گاز,گاز گرفتگی,دودکش, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

 مدیرکل پزشکی قانونی کهگیلویه و بویراحمد گفت: چهار نفر از اعضای یک خانواده پنج نفری در یاسوج بر اثر مسمومیت با گاز منواکسیدکربن بخاری گازی جان خود را از دست دادند.

کامروز امینی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این حادثه که صبح امروز یکشنبه در خیابان ابوذر یاسوج رخ داد، پدر، مادر و دو فرزند این خانواده فوت کردند و مادربزرگ خانواده نیز به علت مسمومیت در بیمارستان بستری شد.

وی بیان کرد: همه ساله و با آغاز فصل سرما اداره کل پزشکی قانونی کهگیلویه و بویراحمد با ارایه آمار و برگزاری نشست های خبری در زمینه مسمومیت با گاز منو اکسیدکربن هشدارهای لازم را می دهد.

امینی اظهار کرد: بر اساس سالنامه آماری سازمان پزشکی قانونی کشور استان کهگیلویه و بویراحمد در سال 92 در رتبه سوم کشوری در زمینه مرگ بر اثر مسمومیت با گاز منو اکسید کربن به ازای هر صد هزار نفر جمعیت قرار گرفت. 

وی عنوان کرد: پارسال 12 نفر در کهگیلویه و بویراحمد بر اثر مسمومیت با گاز منو اکسیدکربن جان خود را از دست دادند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 18 آبان 1393برچسب:کهگیلویه و بویر احمد,منو اکسید کربن,پزشکی قانونی,یاسوج,مسمومیت, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

 پتروشیمی ها دو نفر از کارگران شرکت جم صنعتکاران پیمانکار پتروشیمی جم دچار حادثه شدند و جان خود را از دست دادند.

به گزارش خبرنگار مهر، بر اثر بروز یک حادثه در سایت پتروشیمی جم که در منطقه ویژه اقتصادی و انرژی پارس جنوبی واقع است، دو کارگر مربوط به شرکت های پیمانکاری پتروشیمی جم جان خود را از دست دادند.

بر اساس اعلام روابط عمومی شرکت پتروشیمی جم این دو کارگر به منظور تمیزکاری وارد راکتور شده و بر اثر استنشاق گاز نیتروژن جان خود را از دست می دهند.

واحد الفین به دلیل نقص فنی کوتاه مدت و تعمیرات روتین از سرویس خارج بود و واحد بهره برداری تصمیم به تمیزکاری و تعمیر در سطح سایت می‌گیرد که راکتور هم یکی از آنها بود.

حسین حیدری و محمود جعفری از کارگران شرکت جم صنعت کاران شرکت پیمانکار پتروشیمی جم بودند که در این حادثه جان خود را از دست دادند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 14 آبان 1393برچسب:پتروشیمی جم,گازگرفتگی,جم صنعت کاران,واحد الفین, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران از مسمومیت 6 عضو خانواده ای بر اثر گازگرفتگی در تهران خبر داد.
 

جلال ملکی در گفتگو با خبرنگار مهر در این باره گفت: ساعت 22 و 9 دقیقه سه شنبه یک مورد حادثه گازگرفتگی در محله تهرانپارس خیابان 218 غربی به سازمان آتش نشانی اعلام شد. در ادامه آتش نشانان گروه نجات 10 راهی محل حادثه شدند.

وی افزود: حادثه در طبقه پنجم یک ساختمان 10 واحدی رخ داده بود. قبل از حضور آتش نشانان ، همسایه ها در این واحد را باز کرده و با شش عضو این خانواده که در وضعیت بیهوشی قرار داشتند رو به رو شده بودند.

سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران خاطر نشان کرد: پس از امدادرسانی به مصدومان از سوی اورژانس مشخص شد، نشت گاز منوکسید کربن از دودکش شوفاژخانه به داخل این واحد 100 متری علت حادثه بوده است.ساعت 23 و 9 دقیقه این عملیات به پایان رسید.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 24 مهر 1393برچسب:گاز گرفتگی,تهرانپارس,منوکسید کربن,آتش نشانی,شوفاژخانه, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

آلودگی هوا فقط زیر سقف آسمان و در هوای شهر محبوس نشده است. به طور متوسط هر انسان بیش از 90درصد از عمر خود را در محیط خانه سپری می‌کند.

اکسیژن - فاطمه کاظمی - آلودگی هوا در دو بخش قابل بررسی است. آلودگی در فضای باز مانند کوچه و خیابان و آلودگی در فضای سرپوشیده یا بسته مانند خانه، کارخانه و ادارات و شرکتها. در چند سال اخیر بروز آلودگی در فضای باز در کشور ما به شدت افزایش داشته است که ناشی از عواملی از قبیل بنزین و گازوئیل غیر استاندارد، سوزاندن مازوت به جای گاز در نیروگاهها، ورود ریزگردها از کشورهای همسایه، عدم تعویض به موقع فیلتر های کارخانه ها و پالایشگاهها، فرسوده بودن و غیر استاندارد بودن خودروها و ... بوده است. آلودگی در فضای باز و هوای شهرها منجر به آلودگی در فضای بسته نیز خواهد شد چرا که خانه ها و دیگر ساختمانها، هوای خود را از فضای شهر تامین می کنند. بنابر این نخستین گام در رفع آلودگی هوا در فضای بسته، رفع آلودگی هوا در فضای باز است.

تحقیقات انجام شده توسط سازمان حفظ محیط‌زیست ایالات‌متحده نشان می‌دهد میزان آلودگی هوای موجود در خانه می‌تواند بین دو تا پنج‌برابر بیشتر از بیرون باشد. در موارد حاد این میزان آلودگی حتی تا 100 برابر هم افزایش پیدا می‌کند که به این ترتیب جان افراد مبتلا به بیماری‌های تنفسی، سالمندان و کودکان به شدت در معرض خطر قرار می‌گیرد. باید بدانیم که با رعایت چند نکته کوچک می توانیم با عوامل ایجاد آلودگی داخل خانه آشنا شویم و با آنها مقابله کرده و هوای تنفسی خود را در حد بضاعت خود تمیز نگه داریم.

گهواره: چوب‌های صنعتی و فوم‌هایی که معمولا در ساخت گهواره و تشک‌های آن به کار می‌روند می‌توانند به مرور زمان از خود مواد شیمیایی سمی منتشر کنند. از آنجایی که نوزادان تا 70درصد و کودکان تا 50 درصد از وقت خود را در گهواره سپری می‌کنند، بهتر است در انتخاب این وسایل بیشتر دقت کنید.

رنگ دیوارها: بسیاری از رنگ‌هایی که در اتاق‌ها استفاده می‌شوند، ممکن است دارای مواد سمی باشند. بعضی از انواع رنگ‌ها می‌توانند تا ماه‌ها و حتی سال‌ها از خود مواد شیمیایی متصاعد کنند. دقت کنید در انتخاب رنگ برای خانه‌ها، خصوصا اتاق کودکان از انواع غیر VOC که دارای ترکیبات شیمیایی فرار نیستند، استفاده کنید. سعی کنید از رنگ‌های با پایه شیری و طبیعی به جای رنگ‌های با پایه حلال‌های شیمیایی در رنگ‌های سنتی استفاده کنید.

کفپوش‌ها: همه انواع کفپوش‌ها چه از چوب تهیه شده باشند، چه از سرامیک یا سنگ می‌توانند از خود گاز متصاعد کنند. از آنجایی که این سطوح بخش زیادی از خانه شما را می‌پوشانند، می‌توانید متوجه شوید که در درازمدت چه میزان مواد آلوده ممکن است در فضای خانه شما پراکنده شود. مهم‌ترین کار برای حفظ خود از آلودگی در دستشویی‌ها و حمام‌ها، اطمینان از سلامت کاشی‌ها و کفپوش‌ها است. براساس یافته‌های محققان بهداشت دانشگاه آریزونا، هرگونه ترک‌خوردگی و آسیب در این بخش از حمام تبدیل به محل تجمع باکتری‌هایی می‌شود که می ‏توانند باعث ایجاد بیماری‏ها‏ی عفونی و اسهال در ساکنان خانه شوند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 7 تير 1393برچسب:آلودگی هوا - فضای بسته - خانه , توسط |
.: Weblog Themes By LoxBlog :.